• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
 • Leverbaar uit eigen voorraad
 • Niet goed, geld terug garantie
 • FSC® gecertificeerd
 • Bereikbaar voor vragen en advies

Verlenging FSC certificaat

Al bijna 30 jaar is het de missie van FSC om bossen te herstellen en te beschermen. Als FSC-bosbeheer plaatsvindt, waar ook ter wereld, is sprake van een gezond bos dat leeft. Dat maakt FSC-bosbeheer een belangrijk instrument tegen ontbossing.
Hodi Verpakkingsmaterialen is sinds 2017 FSC gecertificeerd met een COC certificaat,  FSC Chain of Custody certificering.
Hierdoor kunnen wij de klant de garantie te geven dat het werkelijk om een FSC product gaat als hij deze bij ons aanschaft. Via de FSC Chain of Custody certificering wordt de controle door de gehele handelsketen uitgevoerd.

Uitbreiding van ons groene assortiment verpakkingsmaterialen.

Onderstaand vindt u 5 nieuwe producten binnen ons assortiment groene verpakkingsmaterialen.
Deze 5 producten worden vervaardigd uit papier, bio-based materiaal of gerecycled materiaal. Materialen die het milieu aanzienlijk minder belasten en het gebruik van fossiele grondstoffen reduceert.

Heeft u vragen over deze producten neem dan contact op met onze verkoop afdeling.

Papieren verzendzakken


 • In 3 formaten uit voorraad leverbaar.
 • Permanente kleefsluiting aan de bovenkant.
 • Geschikt voor retourzending door de dubbele sluiting.
 • Verkrijgbaar met eigen opdruk.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop afdeling.
Telefonisch of via e-mailBiobased Gripzakken


 • PE  volledig op basis van suikerriet / bio PE 98%
 • In 15 formaten uit voorraad leverbaar.
 • Volledig recyclebaar.
 • Voorzien van biobased logo.
 • Bedrukken en/of andere formaten mogelijk.
 • Verkrijgbaar op aanmaak in (licht groene) composteerbare uitvoering.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop afdeling.
Telefonisch of via e-mail

Coex & webshop zakken van gerecycled materiaal


 • Op aanmaak in 75% tot 100% recyclebaar materiaal leverbaar.
 • Leverbaar in 50,55,60 en 70 micron pe.
 • Met permante kleefstrip(s).
 • Klantspecifiek bedrukken mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop afdeling.
Telefonisch of via e-mail

Papieren Paklijst enveloppen


 • Vervaardigd uit 100% papier.
 • In 4 formaten uit voorraad leverbaar.
 • Geheel transparant of 3-talig bedrukt.
 • Verkrijgbaar in elk gewenst formaat met eigen opdruk.
Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop afdeling.
Telefonisch of via e-mail

100% gerecyclede transparante zakken / mailbags met tapesluiting.


 • In standaard A4 formaat leverbaar.
 • Voorzien van ldpe gerecycled 04 logo.
 • Met zelfklevende sluitstrip.
 • Klantspecifiek te bedrukken tot 8 kleuren in flexo.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop afdeling.
Telefonisch of via e-mail

De prijzen rijzen de pan(demie) uit...

De COVID-19 pandemie heeft nog steeds invloed op de persoonlijke situatie van velen. De cijfers dalen, maar het is nog steeds niet voorbij. Daarom hopen wij dat u nog steeds gezond bent en blijft!

De impact en nadreun van de wereldwijde pandemie is nu ook te merken op andere fronten. Aangepaste regels en het stilleggen van diverse werkzaamheden wereldwijd heeft geleid tot een extreem tekort aan grondstoffen. Het gevolg is een beperkt aanbod, lange leveringstermijnen en enorme prijsstijgingen van onze grondstoffen. Hierdoor zijn de levertijden bij Hodi Verpakkingsmaterialen ook langer dan normaal.

Wij bij Hodi Verpakkingsmaterialen doen er alles aan om een zo voordelig mogelijke prijs te hanteren. Helaas is het, ondanks alle inspanningen, niet langer mogelijk om dezelfde prijzen te behouden. Wij hopen hierbij op uw begrip en flexibiliteit. We blijven de prijzen nauw in de gaten houden en hopen op een snelle reductie van de inkoopprijzen.

Mocht u vragen hebben, kunt u ons uiteraard altijd bereiken via mail en telefoon.


Verpakkingspecialist.nl opnieuw verpakt!

Om al onze bestaande en nieuwe klanten van de meest uitgebreide en relevante informatie te voorzien is de website van Verpakkingspecialist.nl vernieuwd. Hierop staat vanaf vandaag alle informatie over alle producten van Hodi Verpakkingsmaterialen. 

Of u nu wil weten welke doos bij uw doeleinden past, welke tape u nodig heeft of gewoon wil bekijken wat er mogelijk is, op de site van Verpakkingspecialist.nl staat alles keurig voor u klaar. Op deze manier willen wij inzicht en duidelijkheid geven over al onze producten.

Het voordeel hiervan is dat u nu waar en wanneer u wil gemakkelijk meer te weten kan komen over de producten. Op de site kunt u rustig uw tijd nemen om de producten te bekijken om te kijken wat bij u past of om gewoon meer te weten te komen over de producten die Hodi Verpakkingsmaterialen aanbiedt.

Uiteraard staan wij nog steeds voor u klaar om al uw vragen persoonlijk te beantwoorden. Via de mail en telefoon staan wij u graag te allen tijde te woord.


Op weg naar een zonnige toekomst met zonnepanelen

Ondanks alle aanpassingen en onverwachte situaties van het laatste jaar, heeft Hodi niet stil gezeten. Integendeel zelfs! Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat nog steeds hoog in het vaandel bij Hodi Verpakkingen.

Onze meest recente bijdrage aan deze manier van ondernemen is de overstap naar milieuvriendelijke zonne-energie. Met het plaatsen van 2.000 zonnepanelen op het dak van ons hoofdkantoor in Veenendaal zijn we in staat om 700.000 kWh aan stroom per jaar op te wekken. Dit is meer dan genoeg om Hodi te voorzien van energie. Wat overblijft wordt gebruikt om 200 huizen in de omgeving consistent te voorzien van groene energie! 

Op deze manier draagt Hodi bij aan het verlagen van de Carbon Footprint. Zodoende zijn we weer een stap dichter bij het creëren van een leefbare wereld voor nu én voor de toekomst.

Extreme prijsstijging papier

Sinds één jaar worden we geconfronteerd met de negatieve effecten van de Covid-19 pandemie. De inzameling van oud-papier verliep slecht waardoor het aanbod aan oud-papier schaars werd.

Gelijktijdig groeide de vraag naar oud-papier door de ‘plastic ban’, de snel groeiende e-commerce, en het gebruik van recycleerbare verpakkingen in de zich snel ontwikkelende take-away business.

Hierdoor zijn de prijzen van oud-papier in korte tijd exponentieel gestegen. Het gevolg is een beperkt aanbod, lange leveringstermijnen, en nooit geziene prijsstijgingen van onze grondstof die de grootste component van onze kostprijs is.

De laatste maanden stijgen de papier- en karton prijzen dus enorm vanwege krapte op de papiermarkt. Afhankelijk van de kwaliteit en het formaat kunnen stijgingen oplopen tot > 15 % op basismaterialen.

Voor sommige producten kan dat inhouden dat er prijsstijging per direct ingevoerd moet worden, voor andere producten zal dit zijn vanaf 1-4-2021.

Virus op verpakkingen?

Na een jaar weet de wereld meer over het coronavirus, maar nog niet genoeg. Sommige mensen vragen zich daarom af of verpakkingen besmettingsgevaar opleveren. Nee, wordt gezegd van experts; Volgens de huidige kennis vormen verpakkingen geen verhoogde bron van infectie. Bij het begin van de coronapandemie gingen wetenschappers en virologen steeds vaker uit van uitstrijkjes bij de overdracht van de SARS-CoV2-virussen.

Tegenwoordig zegt de meerderheid: het virus hangt in de lucht. Het Robert Koch Institute (RKI) legt op zijn website uit: "De belangrijkste transmissieroute voor SARS-CoV-2 is de respiratoire opname van virus bevattende deeltjes die ontstaan ​​bij het ademen, hoesten, spreken, zingen en niezen." gebruikt om virus bevattende deeltjes van persoon tot persoon te verspreiden.

Maar geldt dat ook voor verpakkingen? Moet worden aangenomen dat verpakkingen een verhoogd risico op infectie met COVID-19 vertegenwoordigen? Ook al is de overdracht van SARS-CoV-2 nog lang niet helemaal duidelijk, zeggen experts:
verpakking verhoogt het risico op infectie bij de coronapandemie niet.

Deze stelling wordt bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Het risico op een besmetting met het coronavirus via voedsel, voedselverpakkingen of tassen is geclassificeerd als zeer laag en tot nu toe zijn er geen bevestigde gevallen van COVID-19 waarvan wordt vermoed dat ze worden veroorzaakt door het aanraken van voedsel, voedselverpakkingen of boodschappentassen.

Waarom plakt mijn tape niet meer zo goed ?

Een veel voorkomende vraag die voornamelijk in de winter gesteld wordt.

De reden is vaak eenvoudig...KOUD WEER!

Lijm is nu eenmaal gevoelig voor temperatuurinvloeden. Om een goede werking van tape te kunnen garanderen dient tape opgeslagen te worden bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden.

Bij een te koude opslag kleeft tape aanzienlijk slechter dan wanneer deze op kamertemperatuur is.

Een bijkomende reden is de hoge luchtvochtigheid waardoor uw dozen en andere materialen licht vochtig worden. Hier heeft tape ook een hekel aan.

Bewaar uw tape altijd op een droge donkere plek, dit bevordert de levensduur en de plakkracht aanzienlijk.

DAG!

DAG ! staat voor Digitaal Advies Gesprek met een van onze vakspecialisten.

 De huidige situatie in de wereld vraagt om digitale oplossingen.

Onze binnen- en buitendienst medewerkers zijn inmiddels bedreven in het  digitaal communiceren via onze applicaties.

Denk hierbij aan “beeldbellen” via Zoom, Meet of Teams.

U kunt zelf de datum en tijd bepalen wanneer één van onze adviseurs u terugbelt door zelf een afspraak plannen in de agenda van uw Hodi Portal.

Bekijk hier onze specialisten per productgroep.

Verpakkingen met een luxe uitstraling voor afhalen & bezorgen van maaltijden

Nieuw in het assortiment! 

Deze verpakkingen zijn speciaal ontwikkeld voor het draagbaar maken van u afhaal en bezorgmaaltijden. Beide verpakkingen zijn in een tweetal afmetingen verkrijgbaar.

De Afhaal & bezorgbox is verkrijgbaar in de afmetingen:

310x150x220mm 
370x275x250mm.

De Cateringdoos is verkrijgbaar in de afmetingen:

310x215x070mm
430x300x120mm.

Beide varianten zijn leverbaar met uw eigen bedrukking.

Heeft u interesse in deze verpakkingen? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop via verkoop@hodi.nl of telefonisch op nummer 0318-546500

De 5 zekerheden die wij u aanbieden


COMPLEET
uitgebreid assortiment, eenvoudig 24/7 te bestellen met zeer scherpe prijzen

GARANTIE
op kwaliteit: Voor alle leveringen geldt “Niet goed, geld terug”

DUIDELIJKHEID
Levering binnen 24 uur inzichtelijk d.m.v. eigen Pack & Trace

MVO
verlaging van carbon foodprint, duurzaamheid als basis en FSC gecertificeerd

FORECAST
van bestelmomenten met ideale bestelgroottes en -frequenties

De Online Catalogus

De nieuwe versie van de Verpakkingscatalogus is zowel digitaal als in papiervorm beschikbaar.

Deze staat weer boordevol verpakkingsmaterialen, machines en overige materialen.

Klik hier voor de online versie.

Wenst u een papieren catalogus neem dan contact op met de afdeling verkoop.

Tel: 0318 - 546 500  of per mail via verkoop@hodi.nl

Aangepaste werkwijze

Nu de wereld te maken heeft met nieuwe uitdagingen door de ongekende uitbraak van het virus hebben ook wij maatregelen genomen. Ondanks dat wij maar een zeer beperkte rol spelen, willen wij toch kunnen garanderen dat wij u kunnen blijven ondersteunen bij uw verpakkingsproces.
Deze maatregelen hebben concreet voor u de volgende gevolgen:

 • Buitendienst werkt in de basis alleen nog van binnenuit.
 • Alle gemaakte afspraken zullen, in overleg, worden doorgeschoven naar een latere datum.
 • In geval van “urgentie” kan in goed onderling overleg altijd een oplossing gevonden worden.
 • Wij werken volgens de richtlijnen van RIVM.
 • Wij blijven voor u en onze partners 24 uur per dag bereikbaar via de telefoon, mail, webshops en uiteraard onze portal. Er zijn nieuwe mogelijkheden in bedrijf genomen voor communicatie via Skype, Chat, Zoom en videobellen.
 • Onze voorraden zijn aangevuld en productie is veilig gesteld voor leveringen.
 • Goederen kunnen vanaf diverse locaties verzonden worden en dus als meerdere deelleveringen per dag bij u binnen komen. Leveringen binnen 24 uur blijft een van onze standaarden en zal ook zo blijven.
Mochten wij u verder kunnen ondersteunen in de komende weken horen wij dat uiteraard graag. Onze rol en taak als zakelijke dienstverlener voor verpakken blijven wij ook met plezier vervullen.

Waarom is de klantportal onmisbaar voor u?

Transparant, inzichtelijk en volautomatische applicatie om uw inkoop te voorzien van de juiste informatie.

De portal biedt u namelijk de kans om met een paar drukken op de knop uw eerder bestelde verpakkingsmaterialen bij te bestellen.

Wij adviseren uw ideale bestelaantal aan de hand van uw verbruik in het verleden.
Met ons besteladvies krijgt u meer controle op uw verbruik en kosten, waardoor u grote besparingen kan realiseren. 


Daarnaast is de portal gekoppeld aan de website en kunt u producten uit de webshop toevoegen aan uw order.

Kortom de portal versnelt en vereenvoudigt het bestel- en leveringsproces voor vaste klanten.

Logistieke Dienstverlening

Met een hoogwaardig magazijn van 10.000 m2 staan duizenden pallets materialen bij ons op voorraad. Wij werken met een professioneel WMS systeem, met eigen applicaties, om goederen binnen 24 uur op de plaats van bestemming te krijgen.

Uw zendingen wordt voor aangekondigd in de mail met bijbehorende pakbon en een track & trace code.Deze eigen track & trace applicatie geeft u 24 uur per dag inzage van de status van uw zending en moment van aanlevering.

Mogelijkheden tot notificatie van statuswijzigingen zijn zelf in te stellen. Ook worden in deze toepassing digitaal de getekende pakbonnen van uw zending opgeslagen.

50 vrachtwagens staan tot onze beschikking die er voor zorgen dat uw bestellingen op tijd worden geleverd.Daarnaast werken wij nauw samen met gespecialiseerde pakketdiensten en vervoerders om uw zendingen in binnen- en buitenland tot in detail te kunnen verzorgen.

 Logistiek gezien zijn wij dagelijks bezig met het realiseren van ketenverbeteringen op gebied van kosten, kwaliteit en service.

Hieronder vallen ook de diverse functie gebieden als: forecasting van bestelmomenten, demand planning, voorraadbeheer- en management, productieplanning, logistiek en transport.

Hoe optimaliseert u de zending van de klant?


Hodi Verpakkingsmaterialen helpt u graag bij het optimaliseren van de beleving van uw klant bij het uitpakken van zijn verzending.  Dat goede verpakkingen geen vanzelfsprekendheid zijn, blijkt uit onderstaand onderzoek. Veel slaan de plank mis bij het verpakken van producten (meer dan honderd pakketten werden onderzocht).

Waar zaten volgens dit onderzoek de struikelblokken?
(Zie de afbeelding hiernaast.)

Heeft u verbeterpunten voor uw verpakkingen gevonden?


Bij Hodi Verpakkingsmaterialen helpen wij u graag bij het verbeteren van de beleving van uw klant bij het openen van zijn verpakking. Vragen? 


Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag zo snel als mogelijk.