• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies

Voorkom deze 8 verpakkingsfouten en creëer de optimale klantbeleving


Een belangrijk moment in het contact met jouw klanten is het uitpakken van hun bestellingen. Dit is hét moment om een blijvende indruk te maken en de klantloyaliteit te versterken. Dat goede verpakkingen geen vanzelfsprekendheid zijn, blijkt uit ons onderzoek. In feite hebben we ontdekt dat veel bedrijven de plank misslaan als het gaat om het verpakken van producten. Om deze bevindingen te ondersteunen, hebben we meer dan honderd pakketten onderzocht om een diepgaand inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd bij het uitpakken van hun bestellingen. In dit artikel delen we onze inzichten om jou te helpen bij het creëren van een optimale klantbeleving door middel van hoogwaardige verpakkingen.

Onjuiste afmetingen (30%)
Een van de grootste problemen die we tegenkwamen, was dat 30% van de verpakkingen niet de juiste afmetingen had voor het product dat erin zat. Dit kan leiden tot beschadiging van het product en ontevredenheid bij de klant. 

Moeilijk recyclebare verpakkingen (18%)
Een ander struikelblok was dat 18% van de verpakkingen moeilijk te recyclen was. Steeds meer klanten hechten waarde aan duurzaamheid en verwachten dat bedrijven milieuvriendelijke keuzes maken. Door te kiezen voor recyclebare materialen, laat u zien dat uw bedrijf begaan is met het milieu en de toekomst van onze planeet. 

Onderschatten van de productwaarde (55%) 
Meer dan de helft van de pakketten weerspiegelde niet de waarde van het product dat erin zat. Een hoogwaardig product verdient een hoogwaardige presentatie. Juist daarom is een goed passende verpakking van belang.

Schade aan producten (10%)
Een alarmerende 10% van de producten kwam beschadigd of kapot aan bij de klant. Dit kan leiden tot kostbare retouren en negatieve recensies.

Moeilijk openen van verpakkingen (24%)
Een kwart van de klanten ondervond moeilijkheden bij het openen van de verpakking. Dit kan frustratie veroorzaken en afbreuk doen aan de klantbeleving. 

Overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal (41%) 
Uit ons onderzoek bleek dat maar liefst 41% van de pakketten te veel verpakkingsmateriaal bevatte. Slecht voor het milieu en vervelend voor de ontvanger.

Onvoldoende verpakkingsmateriaal (19%)
Ook het tegenovergestelde probleem kwam voor: 19% van de verpakkingen gebruikte te weinig verpakkingsmateriaal, waardoor de producten onvoldoende beschermd waren tijdens het transport. Een gebalanceerde aanpak is essentieel om je producten veilig te verzenden zonder onnodig materiaal te verspillen.

Geen gebruik van branding (61%) 
Een verrassende 61% van de pakketten maakte geen gebruik van branding. Het toevoegen van uw logo, bedrijfsnaam en andere merkelementen aan de verpakking kan een blijvende indruk achterlaten bij uw klanten.

Hoe dan wel?

Het optimaliseren van de zending van je klant begint bij een goed doordacht verpakkingsproces. Bij Hodi Verpakkingsmaterialen hebben we een aantal belangrijke tips om de verpakking zo gepast mogelijk te maken:

  • Gebruik de juiste verpakkingsmaterialen die passen bij de afmetingen van het product. 
  • Beperk het gebruik van verpakkingsmateriaal en kies voor milieuvriendelijke opties. 
  • Kies voor recyclebare verpakkingen om duurzaamheid te bevorderen. 
  • Investeer in aantrekkelijke branding en ontwerp een verpakking die de waarde van het product weerspiegelt. 
  • Zorg voor een stevige verpakking en gebruik beschermend materiaal om schade tijdens het transport te voorkomen. 
  • Maak het voor klanten gemakkelijk om de verpakking te openen. 
  • Vul lege ruimtes in de verpakking op met vulmateriaal om beweging van het product te minimaliseren.

Verpakking naar een hoger level

Door aandacht te besteden aan de juiste afmetingen, duurzaamheid, branding en gebruiksgemak, kun je de struikelblokken vermijden die veel bedrijven nog steeds ervaren bij het verpakken van hun producten. Dit levert veel voordelen op, zowel voor jou als de ontvanger.  Bij Hodi Verpakkingsmaterialen begrijpen we dat de verpakking van uw producten veel meer is dan alleen een doos om het product te beschermen tijdens het transport. Met ons team van experts en hoogwaardige verpakkingsmaterialen staan we klaar om je te helpen bij het creëren van een letterlijk totaalpakket voor jouw producten. Van de juiste afmetingen tot duurzaamheid, van gebruiksvriendelijke sluitingssystemen tot opvallende branding, we hebben alles in huis om jouw klanten te verrassen en tevreden te stellen.

Onze tips voor het verpakken

ECO Groen 050 cm x 100 meter - 100% gerecycled
Luchtkussenfolie ECO 050 cm x 100 meter 50 my - noppen (10 mm) 100% gerecycled materiaal - kleur groen
Box 70 gr/m2 (1 laags) - 375 mm x 250 meter
Paperman Box 70 gr/m2 (1 laags) Rolbreedte: 375 mm Rollengte: 250 meter
220 x 220 x 220 mm - enkelgolf - bruin
Amerikaanse vouwdozen - fefco 0201 - 220 x 220 x 220 mm. binnenmaat 226 x 226 x 232 mm. buitenmaat B-golf 3,0 mm. bruin - B-TT340