• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies

Verpakkingsmaterialen

Zoek je een webshop met een ruim assortiment verpakkingsmaterialen? Dan ben je bij de juiste webshop aangekomen. Met honderden verpakkingsmaterialen is Hodi.nl dé verpakkingsspecialist van Nederland. Je vindt bij ons alles wat je nodig hebt voor je verpakkingen

Verschillende soorten verpakkingsmaterialen

Karton 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verpakkingsmaterialen op de markt. Kartonnen dozen zijn misschien wel de bekendste en meest gebruikte soort verpakking. Karton is een stevig materiaal dat gemakkelijk bedrukt kan worden, waardoor het ideaal is voor merk- en marketingdoeleinden. Het is ook relatief goedkoop om te produceren, waardoor het een populaire keuze is voor veel bedrijven. Bekijk al onze kartonnen: 

Folie 

Folie is het meest gebruikte type afdichtingsmateriaal. Het is elastisch en kleeft strak aan de voorwerpen waar het omheen gewikkeld wordt. Rekfolie en krimpfolie zijn beide soorten folie die vaak worden gebruikt om meerdere voorwerpen aan elkaar te bevestigen. Rekfolie dankt zijn naam aan zijn elasticiteit, waardoor het rond producten kan uitrekken en houdt ze stevig op hun plaats. Krimpfolie is gemaakt van een warmtegevoelig materiaal dat krimpt als het aan hitte wordt blootgesteld. Daardoor sluit het nauw aan bij de voorwerpen waar het omheen gewikkeld is en sluit het goed af. Naast het afdichten van losse producten wordt plastic folie ook vaak gebruikt om hele pallets met goederen af te sluiten. Tevens helpt het om de voorwerpen op de pallet vast te zetten en voorkomt dat ze tijdens het vervoer verschuiven. Bekijk al onze folie. 

Papier

Papier heeft veel voordelen als verpakkingsmateriaal: het is handig, goedkoop en ook milieuvriendelijk. Natuurlijk zijn er veel verschillen tussen verschillende soorten papier als verpakkingsmateriaal.Bekijk al onze verpakkingsmaterialen van papier. 

Opvul & bescherming materiaal 

Opvulmateriaal wordt vaak gebruikt om de rest van een doos op te vullen als artikelen strak bij elkaar verpakt moeten worden. Dit minimaliseert de kans op schade aan de producten. Opvulmateriaal kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals schuim, papier of noppenfolie. Bekijk al onze bescherming- en opvulmateriaal. 

De verpakkingsmaterialen specialist 

Bijna ieder bedrijf heeft op een bepaald moment verpakkingsmateriaal moet gebruiken. Maar met al de verschillende mogelijkheden die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke geschikt zijn voor je behoeften. Hier bij Hodi kunnen we je helpen. We hebben alle info die je nodig hebt over verpakkingsmaterialen, van gewone soorten tot meer gespecialiseerde