• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies

Verlenging van het FSC-certificaat


Al bijna 30 jaar is het de missie van het Forest Stewardship Council (FSC) om bossen te herstellen en te beschermen, waar ter wereld ze zich ook bevinden. FSC-bosbeheer gaat verder dan alleen het behouden van bomen; het draagt bij aan het creëren van gezonde, levendige bossen die dienen als thuisbasis voor diverse planten- en diersoorten. Dit maakt FSC-bosbeheer een krachtig instrument in de strijd tegen ontbossing en klimaatverandering. 

Daarom zijn we er trots op dat dit jaar opnieuw FSC-gecertificeerd zijn. Dit betekent dat we niet alleen producten leveren die aan strikte duurzaamheidsnormen voldoen, maar dat we ook actief bijdragen aan het behoud van bossen en het welzijn van lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van deze bossen.

Sinds 2017 FSC-gecertificeerd

2017 was een belangrijke mijlpaal in ons streven naar duurzaamheid en verantwoord ondernemen. In dat jaar hebben we met trots ons FSC-certificaat behaald. Sinds die tijd hebben we ons toegelegd op het handhaven en verbeteren van onze FSC-certificering. Onze toewijding aan dit proces heeft geleid tot een gestage groei in ons assortiment van FSC-gecertificeerde verpakkingsmaterialen. Dit stelt onze klanten in staat om met een gerust hart te kiezen voor producten die niet alleen voldoen aan hun verpakkingsbehoeften, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst.

Voordelen van FSC-gecertificeerde producten

Als klantrelatie van Hodi Verpakkingsmaterialen profiteer je van verschillende voordelen wanneer u kiest voor onze FSC-gecertificeerde producten: 

  1. Duurzaamheid: Onze FSC-gecertificeerde producten zijn afkomstig van bossen die zorgvuldig worden beheerd om hun gezondheid en biodiversiteit te behouden.  Dit betekent dat deze producten bijdragen aan het behoud van waardevolle en natuurlijke ecosystemen.
  2. Betrouwbaarheid: Met de FSC Chain of Custody certificering kun je er zeker van zijn dat u daadwerkelijk een FSC-product koopt wanneer je bij ons winkelt. We bieden transparantie en garanderen dat je aankopen een positieve impact hebben op het milieu. De toestand van het bos, de oogst, de handelsketen en managementactiviteiten worden regelmatig getoetst, evenals de sociale en ecologische effecten hiervan.
  3. Bewustzijn: Door voor FSC-gecertificeerde producten te kiezen, draag je bij aan het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties. De producten en voorzieningen die het bos biedt worden zodanig efficiënt benut, dat de economische, sociale en ecologische functies van het bos ook op de lange termijn worden veiliggesteld. De FSC-certificering gaat dus nog verder dan alleen bewustzijn rondom milieu.

Ook de aankomende jaren blijven we ons inzetten voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen. We geloven dat kleine stappen grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Samen met onze gewaardeerde klanten streven we naar een wereld waarin verpakkingen niet alleen praktisch en efficiënt zijn, maar ook in harmonie zijn met de natuur.

Hout is ons oudste bouwmateriaal, maar ook het materiaal van de toekomst. Het is immers dubbel circulair: een natuurlijk, hergroeibaar materiaal en ook nog eens prima te hergebruiken.  - Mark Kemna (FSC Nederland)
 Licentiecode van ons certificaat: 5.5 van FSC-STD-50-001 V2-1

Meer weten of vragen?

We helpen je graag verder.

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *