• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
 • Leverbaar uit eigen voorraad
 • Niet goed, geld terug garantie
 • FSC® gecertificeerd
 • Bereikbaar voor vragen en advies

Verzenddozen

Welk product u ook wilt verpakken, ons kartonnen dozen assortiment biedt u de juiste oplossing. Ruime keuze uit modulaire dozen zoals de Amerikaanse vouwdozen voor industriële verpakkingen, diverse doosjes voor webshopartikelen, brievenbusdozen, post- en pakketdozen, drukwerkdozen en speciale verzenddozen zoals de autolock dozen en posterkokers. Op een werkdag besteld, de volgende werkdag in huis.

Amerikaanse vouwdozen, verzenddozen, pakketdozen en postverpakkingen.

Staat uw formaat of vorm er niet tussen, dan maken wij dozen voor u op maat. Natuurlijk is ook bedrukking van de doos mogelijk. Door ons one-stop-shop principe heeft u ook een ruime keuze aan toebehoren zoals omsnoering, opvulmaterialen, tapes en folie.

Het vinden van de juiste verzenddoos

Er zijn tegenwoordig veel soorten verzenddozen op de markt, en het kan moeilijk zijn om te weten welke geschikt is voor je behoeften. In deze complete gids behandelen we alles wat je moet weten over het kopen en gebruiken van verzenddozen, zodat je de beste beslissing voor je situatie kunt nemen.

Soorten verzenddozen

Laten we het eerst hebben over de verschillende soorten verzenddozen die er zijn.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van verzenddozen?

Nu je iets meer weet over de verschillende soorten verzenddozen, laten we het hebben over waar je op moet letten bij het kopen ervan.

 • Enkelgolfs versus dubbelgolfs: Als je naar verzenddozen kijkt, zie je dat sommige een enkele golf hebben en andere een dubbele golf. Wat is het verschil? Dubbelgolfs verzenddozen zijn gemaakt met twee lagen karton. Daardoor zijn ze duurzamer en beter bestand tegen ruwe behandeling. Ze zijn ook duurder dan eengolvende verzenddozen. Eengolfsverzenddozen daarentegen hebben maar één laag karton. Daardoor zijn ze minder duurzaam, maar ook veel minder duur.
 • Maat: Het volgende waar je rekening mee moet houden is de grootte. Verzenddozen zijn er in allerlei maten, van klein tot groot. Je moet beslissen welke maat je nodig hebt op basis van de voorwerpen die je gaat verzenden. Als je het niet zeker weet, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en een grotere doos te nemen.
 • Gewicht: Een andere belangrijke overweging is het gewicht. Verzendbedrijven zullen je aanrekenengebaseerd op het gewicht van je zending, dus het is belangrijk dat je een verzenddoos kiest die niet te zwaar is.
 • Materiaal: Als laatste moet je beslissen van welk materiaal je verzenddoos gemaakt moet zijn. Karton is de meest voorkomende keuze, maar er zijn ook plastic en metalen verzenddozen verkrijgbaar.

Hoe verzenddozen te gebruiken

Nu je alles weet over het kopen van verzenddozen, gaan we over op het gebruik ervan.

Je verzenddoos inpakken

Bij het inpakken van je verzenddoos zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Zorg er eerst voor dat alle voorwerpen stevig verpakt zijn, zodat ze tijdens het vervoer niet verschuiven. Het is ook een goed idee om opvulling te gebruiken, zoals noppenfolie of pindanetjes, ombescherm je voorwerpen.

Etiketteren van je verzenddoos

Als je verzenddoos ingepakt is en klaar voor vertrek, is de volgende stap hem te etiketteren. Je moet je naam, adres en contactgegevens vermelden. Je moet er ook het adres van bestemming op vermelden en een lijst van de inhoud van de verzenddoos.

Verzenden van je doos

Nu je verzenddoos gelabeld en klaar is, hoef je alleen nog maar een verzendmethode te kiezen. De meest voorkomende opties zijn DHL, PostNL en UPS. Elke maatschappij heeft andere tarieven en diensten, dus vergelijk ze goed voor je een beslissing neemt.

Tips voor het gebruik van verzenddozen

Tenslotte hebben we nog wat tips en trucs om je te helpen je verzenddozen optimaal te gebruiken. Van het vinden van gratis dozen tot het recyclen ervan als je klaar bent, we hebben het voor je.Als je klaar bent om verzenddozen te kopen, houd dan de volgende tips in gedachten:

 • Zorg ervoor dat je je verzenddoos labelt met je naam, adres en contactgegevens.
 • Gebruik opvulling, zoals noppenfolie of pindanetjes, om je spullen te beschermen.
 • Als je de verzenddoos niet meer gebruikt, recycle hem dan.

We hopen dat je deze gids nuttig vond. Als je vragen of suggesties hebt, neem dan gerust contact met ons op.