• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
 • Leverbaar uit eigen voorraad
 • Niet goed, geld terug garantie
 • FSC® gecertificeerd
 • Bereikbaar voor vragen en advies

Rekwikkelfolie kopen

Rekwikkelfolie is een soort plastic folie die gebruikt wordt om verschillende soorten producten in te wikkelen. Deze folie is zeer rekbaar en kan om producten van verschillende vormen en afmetingen gewikkeld worden. Het meest gebruikelijke gebruik van rekwikkelfolie is om voorwerpen op een pallet vast te zetten voor verzending.

Rekwikkelfolie

Als je een manier zoekt om je producten tijdens de verzending veilig en beschermd te houden, vraag je je misschien af of rekfolie de juiste keuze is. Stretchfolie is een veelzijdige en betaalbare optie die je producten uitstekend kan beschermen. In deze gids bekijken we alles wat je over rekfolie moet weten, inclusief hoe je de juiste soort folie voor je behoeften kiest en hoe je ze op de juiste manier aanbrengt. We geven ook enkele tips voor het oplossen van veel voorkomende problemen met rekfolie.

Wat is rekwikkelfolie?

Rekwikkelfolie is een soort plastic folie die om producten of pallets gespannen wordt om ze bij elkaar te houden. Door het uitrekken ontstaat spanning in de folie, die helpt de producten stevig bijeen te houden. Stretchfolie is verkrijgbaar in een verscheidenheid van diktes, variërend van dunne folies die maar een paar micron dik zijn tot dikkere folies die enkele millimeters dik zijn.

Voordelen van rekwikkelfolie

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van rekwikkelfolie, waaronder:

 • Het is een betaalbare manier om je producten te beschermen.
 • Het is snel en gemakkelijk aan te brengen.
 • Het neemt minder ruimte in dan ander verpakkingsmateriaal zoals kartonnen dozen.
 • Het kan op allerlei verschillende producten gebruikt worden, ook op onregelmatig gevormde voorwerpen.
 • Het helpt schade te voorkomen tijdens vervoer en behandeling.

Hoe de juiste rekwikkelfolie kiezen

Bij het kiezen van een rekwikkelfolie zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder:

 • Dikte - De dikte van de folie bepaalt hoeveel bescherming ze kan bieden. Dunne folies zijn minder duur maar bieden misschien niet zoveel bescherming als dikkere folies.
 • Rekbaarheid - De hoeveelheid rekbaarheid verwijst naar hoeveel de film kan worden uitgerekt voordat hij breekt. Een hoger percentage rekbaarheid betekent dat de folie verder uitgerekt kan worden zonder te breken.
 • Elasticiteit - Dit heeft betrekking op hoe goed de folie weer op zijn plaats klikt nadat ze uitgerekt is. Een hogere elasticiteit betekent dat de folie weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeertgemakkelijker.
 • Tack - Tack verwijst naar hoe kleverig de folie is. Een hogere kleefkracht betekent dat de folie zich sterker aan oppervlakken hecht.

Wat zijn de verschillende soorten rekwikkelfolie?

Er zijn twee hoofdtypen rekwikkelfolie: gegoten en geblazen. Gegoten films worden gemaakt door gesmolten plastic op een afkoelend oppervlak te gieten, terwijl geblazen films gemaakt worden door gesmolten plastic door een matrijs te extruderen.

Beide soorten folie hebben hun eigen voor- en nadelen. Gegoten films zijn meestal duurder maar bieden superieure helderheid en perforatieweerstand. Geblazen folies zijn minder duur maar kunnen moeilijker soepel aan te brengen zijn.

Hoe breng je rekwikkelfolie aan?

Het aanbrengen van rekwikkelfolie is betrekkelijk eenvoudig. Eerst moet je de juiste maat folie kiezen voor je behoeften. Dan moet je de folie op de juiste lengte knippen en vastmaken aan het product of de pallet die je wilt omwikkelen. Vervolgens moet je de folie om het product of de pallet spannen en vastzetten. Tenslotte moet je overtollige folie afsnijden.