• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies

Onze missie is het reduceren van het gebruik van verpakkingsmaterialen.

Dit klinkt wellicht “vreemd” voor een leverancier van verpakkingsmaterialen, maar is wel de enige juiste koers!

Verpakkingsmaterialen moeten functioneel zijn en bij voorkeur zo licht en uiteindelijk zo min als mogelijk. Verpakkingen dienen voornamelijk om producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf en schade tijdens transport te voorkomen.
Daarnaast is er een belangrijke functie voor promotie, de beleving en de presentatie van het (verpakte) product te verbeteren. Een goede presentatie en bescherming tijdens logistiek zijn cruciaal, maar eigenlijk ook vanzelfsprekend.

Door nieuwe ontwikkeling en technologisch vooruitgang op het gebied van (verpakkings)materialen is het echter mogelijk dat aan alle gestelde criteria wordt voldaan met minder materiaal.

Naast het permanent reduceren (REDUCE) van materialen is de recycling (RECLYCLE) naar een veel hoger niveau gestegen, waardoor hergebruik (RE-USE) ook steeds vaker mogelijk is.
Onze dagelijkse inspanningen bestaan uit het functioneel en efficiënt kijken naar de “te verpakken en verzenden goederen”, met nadruk op de verwerkings- en verpakkingsprocessen.
Uiteindelijk gaat het om de totale schakel van het naar de consument brengen van producten. Onze productspecialisten kijken ieder vanuit hun eigen vakgebied, samen naar dit totale proces.
Wij begrijpen dat dit voor u een belasting op uw organisatie is/kan zijn; daarom nemen wij deze taak op ons. Wij hebben deze expertise in eigen huis en doen dagelijks niet anders.
Ons analyse en advies moet uw organisatie en uw werkwijze versterken. De besparing op kosten van onnodig of te veel gebruik van materialen zijn vaak zeer groot, maar ook het proces is hierbij gebaat.

De besparingen op het gebruik van materialen en kwaliteiten zijn vaak niet alleen logisch, maar ook voor alle partijen welkom. Hoe minder kilogrammen materialen worden verbruikt, des te groter zijn de besparingen op alle gebied.
Verpakkingen moeten in onze zienswijze steeds worden opnieuw onderworpen aan kritische vragen en mogelijkheden, waarbij gekeken wordt of onderstaand mogelijk is:

  • Reduce, een vermindering van het verbruik van materialen en terugbrengen van het gewicht en de kosten.
  • Re-Use, functionele inzet van verpakkingen die bij voorkeur meerdere malen gebruikt kunnen worden of via recycling weer als grondstof kunnen worden gebruikt.
  • Recycle, bij voorkeur geproduceerd uit recycling verkregen grondstoffen en wederom te gebruiken.